Att hitta rätt i (arbets)livet

Jag kom nyss in genom dörren efter att ha varit på en intervju hos ett bemanningsföretag. Jag har aldrig tidigare jobbat inom bemanning, men jag tror att det skulle passa min nuvarande situation perfekt. Just nu befinner jag mig i en period av mitt liv då jag känner att ett heltidsarbete 9.00-17.00 inte skulle passa min livsstil. Det som är bra med just bemanning är att det är mer flexibelt vilket gör att jag även kan satsa på mina andra prioriteringar och inte bara alltid vara ledig på helgerna.

Efter att ha jobbat mycket hårt i flera år så förändrades allt då min mamma gick bort förra året. Det var ett uppvaknade som fick mig att inse att det faktiskt finns mer i livet än att bara göra karriär och tjäna pengar. Vid den tidpunkten började jag att läsa böcker om buddism. De handlade mycket om att inse att allt i livet är förgängligt och man ska njuta av nuet istället för att jaga framtiden. Vill man lära sig mer om buddism rekommenderar jag att man att läser den här sidan. Filosofin antyder självklart inte att man inte ska arbeta för en framtid, utan bara att man ska inse att den inte är självklar och att det enda som med säkerhet finns är här och nu. Dock hoppas jag ändå på att min framtid kanske kan bjuda en glad nyhet vad gäller arbetet.

This entry was posted on November 27, 2013 at 2:56 pm and is filed under Arbete. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply