Jobba med studiehjälp

Ett bra extrajobb

Att arbeta med studiehjälp är ett mycket bra extraarbete för den som till exempel studerar. Arbetet är ofta fördelat på kvällar och ibland helger. Som privatlärare kan du och kunden komma överens om tider som passar er båda och det blir då lättare att distribuera tiden om man har ett extrajobb eller till exempel studerar själv.
Som privatlärare kan man arbeta med många olika elever, vissa elever behöver studiehjälp en eller två gånger i veckan. Andra elever kanske behöver extra hjälp inför ett prov och då kanske bara anlitar en privatlärare för ett par få timmar någon enstaka gång.
När man har ett par elever som man kontinuerligt arbetar med så lär man sig mer om den elevens studieteknik och det blir lättare att hjälpa eleven så att den förstår på bästa möjliga sätt. Det är inte bara eleven som lär sig av privatläraren, läraren lär sig också mycket av sin student. Privatläraren lär sig att lyssna och att förklara så att en person ska förstå.

Det finns mängder av företag som letar efter personer som kan arbeta som privatlärare. Kolla upp vilka olika företag som finns i just din stad och vad de har för villkor och arbetsbelastning. Har företaget mycket kunder är det ju större sannolikhet att du själv kommer att få mer jobb! En annan fördel med att jobba för ett större företag är att de ofta har elever på olika platser geografiskt i staden och det kan då bli lättare för dig att hitta en elev du kan hjälpa med läxhjälp i närheten av där du själv bor.
Vissa företag lägger upp jobb på arbetsförmedlingen så det kan vara bra att kolla där!

This entry was posted on April 17, 2013 at 10:02 am and is filed under Arbete. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply