Liten köksyta – hur bygger vi nytt?

Det är svårt att förneka att storleken inte har betydelse för ett kök. I ett mindre kök ställs det höga krav på den yta som faktiskt är tillgänglig. Det ska vara funktionellt och flexibelt men samtidigt också kompakt. Med lite planering och tanke bakom renoveringen kan du få ut mycket mer av ditt kök. Dessutom betyder ett mindre kök att man kan jobba med högre finish utan att kostnaden skenar totalt i slutändan.

Men – för att få det att fungera måste du vara flexibel när det gäller val av både maskiner och upplägg. Fullstor köksapparatur är någonting som kan behöva uteslutas, vilket gör att du bör hålla utkik efter en nedskalad mindre version. Men – här kan också valet dikteras av vad man prioriterar (stort kyl- och frysutrymme, teppanyakihäll, jätteugn?). Om du t.ex. längtar efter ett skafferi, välj en mager utdragbar version istället. Välj med omsorg och hitta det perfekta köket!

Även i i större kök är hela denna approach till problematik viktig. Den som har en större yta att fylla med köket blir inte heller nöjd om allt väljs i XXL-storlek, vilket i slutändan resulterar i ett oanvändbart monster till kök.

Väggenheter är ofta ett måste för kök men de gör stilen mindre flexibel och inkräktar på utrymmet. Mitt råd är att undvika dem på precis varje vägg – välj fler smala hyllor istället.

Var början man då? Du hittar många seriösa återförsäljare av kök i Stockholmstrakten, som till exempel Ballingslöv. Ta ett möte och öppna en dialog med en expert tidigt, men inspireras gärna av magasin och tv-program.

This entry was posted on August 16, 2013 at 9:11 am and is filed under Inredning. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply