Min hamster har magknip

Min hamster Skrutten mår inte speciellt bra.  Jag vet inte vad det är för fel med Skrutten, men han vill inte äta och han gnyr när man tar i honom. Jag misstänker att det kan vara någon form av magproblem. Jag har läst lite på internet och där står det bland annat att gnagardjur, där inräknat hamstrar, ibland kan få magknip. Men det kan försvinna om man ändrar deras diet eller byter foder.

Trots det har jag ändå bokat en tid hos en veterinär i Botkyrka. Jag är mycket förstjust i Skrutten och han är en del av familjen, därför vill jag ju att inget ont ska hända honom. Djur har alltid varit viktiga för mig och jag älskar dem minst lika mycket som människor. Ibland brukar jag säga att Skruttet är nästan som min sambo, fast lite hårigare.

Innan jag hade Skrutten hade jag två andra hamstrar som hette Kotte och Filifjonka. De var lite mörkare i pälsen än hamstrar brukar vara. Bägge två blev nästan 4 år, vilket är ett ganska långt liv för en hamster. Jag hoppas verkligen att Skrutten också blir långlivad. Vill ni veta mer om hamstrar och andra gnagare är det här en jättebra och spännande sida.

 

This entry was posted on December 16, 2013 at 8:20 pm and is filed under Hemmet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply